Kategorisert | Entertainment , Utvalgte

Finne Verdens første Paintball Feltet

(Den første i en flerdelt serie.)

Mest alle som spiller paintball i dag er minst passingly kjent med historien om hvordan Bob Gurnsey, Charles Gaines og Hayes Noel unnfanget ideen om en overlevelse spill, fant Nelspot merking pistol som tillot dem å sette sine ideer ut i livet, og deretter, juni 27. 1981, gikk inn i skogen i New Hampshire og spilte den aller første kampen i paintball.

Det første spillet hadde 12 spillere og brukt et format som ville være helt ukjent for alle som spiller spillet i dag: hver spiller jobbet av seg selv, forsøker å fange flagg fra stasjoner spredt over hele skogen; hver hadde muligheten til å eliminere de andre.

Og selvfølgelig, har Richie Hvit blitt udødeliggjort som vinner av det første spillet, kjent snike gjennom skogen, samle alle sine flagg og ikke avfyre ​​et eneste skudd.

Vi vet så mye om opprinnelsen til paintball - som skapte det, hva slags utstyr ble brukt, hvordan spillet ble spilt, som spilte og hvem som vant. Det vi ikke har kjent til nå er der at første spillet ble spilt.

Vi vet hva staten - New Hampshire. Vi vet hva byen (Henniker - den eneste Henniker i verden, btw). Men inntil nå, ingen, med unntak av de første tolv spillere og en reporter fra Sports Illustrated, visste hvor i Henniker selve første spillet ble spilt. Ingen har vært i stand til å gå og se på skogen, puste inn luften av historien, se terrenget eller virkelig visualisere hvordan det må ha sett ut der ute med 12 gutter som spiller et helt nytt spill.

Denne artikkelserien vil detalj ganske convoluted banen jeg tok i re-oppdage plasseringen av det første feltet. Men først, bare en liten bit av forklaringen: Jeg har ikke tenkt å avsløre den nøyaktige plasseringen i denne serien av artikler (selv om alle som ønsker å gjøre forskning som jeg gjorde kan sikkert finne den selv). Jeg er ikke helt komfortabel med å gjøre ting på denne måten, men jeg tror at jeg har noen veldig gode grunner taler for det, og jeg vil dele dem med deg nå.

Det er for tiden bare to idrettene i dette landet som oppsto i den gode gamle US of A som har oppnådd internasjonal oppmerksomhet - basketball og baseball. (Paintball er, selvfølgelig, den ukjente tredje.) Ohio feirer seg selv som fødestedet til baseball. Massachusetts feirer seg selv som fødestedet til basketball. Hver stat har en Hall of Fame, og tiltrekker seg millioner av besøkende og dollar årlig. Med andre ord, en tilstand som kan hevde å være fødestedet til en internasjonal sport oppnår noen beryktet og berømmelse.

Jeg vil gjerne se New Hampshire gjøre det samme for paintball - men som absolutt ikke vil skje hvis de statlige kreftene som skal få en dårlig smak i munnen før den prosessen er virkelig i gang. Hundrevis av paintballers jakt etter plasseringen, prøver å spille på plasseringen, tar suvenirer fra stedet, ville ikke være en nyttig eller positiv ting.

(Jeg har begynt prosessen med å søke om en veikant historisk markør for å bli reist på et passende sted langs veien som går forbi spilleside. Jeg vil ha mer om det arbeidet senere.)

En annen viktig grunn er at plasseringen er i dag privat eiendom, og jeg har ennå ikke fått eierens tillatelse til å gjøre sitt land til en turistattraksjon. Siden du gjør noe på plasseringen vil kreve sitt samarbeid, tror jeg det er best å ikke irritere dem i en tidlig fase av spillet.

Jeg håper dere alle kan forstå logikken og nødvendigheten og kan ha litt tålmodighet. Jeg tror du vil finne historien om hvordan jeg fant spille området for å være en interessant ett. Jeg lover at jeg skal avsløre det på riktig tidspunkt. Jeg lover at jeg skal gi alle i paintball samfunnet en mulighet til å delta i dette prosjektet på en meningsfylt måte. Og nå, på med historien!

Jeg flyttet til Hillsboro NH flere år siden, og etter å ha vært involvert med paintball siden 1983, ble jeg godt kjent med det faktum at byen rett ved siden av (Henniker - ikke mer enn 7 miles away på sitt fjerneste) var der det første spillet hadde blitt spilt. Jeg spurte noen lokalbefolkningen hvis de visste hvor det hadde blitt spilt, men ingen var i stand til å tilby noe konkret. Jeg besluttet å holde mine ører åpne, og også til å begynne å samle fakta, men gjorde ikke noe mer enn det.

I løpet av mitt første år som bor i NH en amatør historiker i Chicago tok kontakt med meg. Lang historie kort, leste han at jeg levde i Hillsboro, og ønsket å verve min hjelp til å finne en historisk bar-b-signalet gropen, en bygd for å feire Franklin Pierce innsettelse. Det hørtes ut som et interessant prosjekt, og to av oss, arbeide på nettet, samlet litt informasjon og da jeg gikk på jakt langs bredden av Contookook elva. Det tok meg tre turer vandrende gjennom skogen, men jeg fant til slutt BBQ pit (stort nok til å lage en hel steer!). Gropen er nå kommer til å bli en kjennetegnet historisk utstilling på en ny elv tur park i byen kommer til å være å bygge. Som er fint, men neppe har noe å gjøre med paintball.

Hva har å gjøre med paintball er at jeg likte mine erfaringer med "rettsmedisinske historie". Min suksess i å finne den BBQ pit brynes min appetitt for mer av det samme, og jeg bestemte meg for at neste prosjekt ville være å finne stedet der den første paintball spillet hadde blitt spilt.

Det første jeg gjorde var å komme i kontakt med Bob Gurnsey . Sikkert han ville vite nøyaktig hvor feltet var. (Basert på en lesning av Lionel Atwill bok The Survival Game, det var visstnok på eller nær Charles Gaines huset, og hvem ville ikke huske hvor det var?)

Bob var en gang offentlig tilgjengelig, har nylig satt opp sin Paintball Creator nettside. Jeg sprang ut en e-post, og han svarte nesten umiddelbart, ber meg om å gi ham en samtale.

Vi snakket på telefonen for en stund, mimrer om spillet og de forskjellige folk som var eller ikke var fortsatt rundt, og da jeg begynte å prøve og plukke sin hjerne om plasseringen av det første feltet.

"Det var nesten tretti år siden, Steve. Jeg er ikke helt sikker lenger. "

Jeg trykket Bob for noe som han kan huske: Henniker er en ganske liten by, og ikke minst basert på kartene jeg var i stand til å få tak i, har ikke forandret seg så mye i tre tiår.

Bob tilbød opp flere ledetråder: når du krysser broen i Henniker, ta den første eller andre vei til høyre, gå opp en lang bakke hvor veien blir til skitt; at det var opp en skråning; at det var et college dorm eller bolig like ved (New England College er i Henniker) og at det var en STOR! kampe rett ved siden av veien, hvor de spilles.

(Den samme steinen faktisk vist i Sports Illustrated artikkelen - dette ene:

som var en annen viktig ledetråd som ble brakt tilbake til min oppmerksomhet da John Amodea produserte hans utmerkede Paintball Historie nettside og knyttet til Sports Illustrated arkiver (hvor du kan lese at første artikkel om paintball i dag).

Bob nevnte også at han trodde banen var "på Hillsboro siden" av Henniker og at land som brukes kan ha vært en cross-country ski trail. (Tilsynelatende Charles Gaines eid en skibutikk i området på en gang.)

Bevæpnet med denne informasjonen, og et sitat fra Atwill bok om en spiller "kaste en mugne løk" på en annen spiller, min kone og jeg begynte å ta bilturer i Henniker, etter Bobs grunnleggende retninger og leter etter 'store steinblokker rett ved siden av veien.

Etter å ha vært en lang tid bosatt i området, min kone Karen trodde hun visste hvor feltet kan være, basert på den "opp en lang bakke og ned en grusvei, nærmere Hillsboro 'ledetråder. (I det lange løp viste det seg at hun var ganske darned tett med sine gjetninger!)

Vi fant og avvist flere steder basert på det faktum at landet var helt upassende for lek, var ikke stort nok eller ikke har en kampestein som matcher den på bildet på den.

Vi fant ett sted som hadde oss interessert for en god stund - en gård med navnet "The Onion Patch '. Et stykke land der matchet "bolle" beskrivelse av stedet og hvor ellers vil du finne en mugne løk, men på en gård kalt Onion Patch? Dessverre har ingen steinen ved siden av veien.

På rundt den tiden at vi var i ferd med å innse at Bobs ledetråder skulle være utilstrekkelig, gjorde jeg to andre kontakter - Lionel Atwill på Facebook og Henniker Historical Society.

Slutt på del 1. Historien fortsetter i morgen!


9 Responses to "Finne Verdens første Paintball Field"

 1. 68Caliber sier:

  Bunker-ape - Jeg er ikke så sikker på at vi kan sette "volleyball" inn i samme høye posisjon som baseball, basketball og paintball. Just sayin ... :)

 2. bunker-ape sier:

  Volleyball ble opprettet den 9. februar 1895, i Holyoke, Massachusetts av William G. Morgan. Så det er en annen amerikansk opprettet sport.

  Jeg faktisk bor i Henniker og elsker at byen historiske samfunnet arbeider med deg på dette.

  Hvis du avslører stedet jeg vil definitivt nødt til å ta en kjøretur opp der.

  Bunker-Monkey

 3. Interceptor sier:

  Veldig fint. Ser frem til å lese mer.

Sporinger / Pingbacks

 1. [...] Beliggenhet og lar oss få et glimt av en bit av paintball history.Every dø hjerte paintballer bør sjekke det ut og se hvor sporten du elsker kom fra. Skrevet i Utvalgte Kommentarer: Ingen kommentarer [...]

 2. [...] Steve Davidson, lang tid venn av oss og eier av 68caliber.com, har vært på et oppdrag for å finne plasseringen av den første paintball spillet tilbake i 1981. Og han nylig har funnet feltet. Sjekk ut hans meget interessant historie. [...]

 3. [...] Davidson på 68Caliber.com har vært å skrive en serie i fem deler detaljering hans eventyr i å finne feltet i New Hampshire hvor paintball første ble spilt [...]

 4. [...] Steve Davidson, lang tid venn av oss og eier av 68caliber.com, har vært på et oppdrag for å finne plasseringen av den første paintball spillet tilbake i 1981. Og han nylig har funnet feltet. Sjekk ut hans meget interessant historie. [...]

 5. [...] Del 1, Del 2 Relaterte innlegg: Finne verdens første Paintball Field, Part 2Finding Verdens første Paintball FieldCall til Handling: Hjelp til et medlem av vår paintball familyOn veien: "Reaperball" AO-New Hampshire Dag 7 / 12/09The Lignelsen om Bobbie den Mutant Frog [...]


Legg igjen en kommentar

Være en paintball historie fan! Bidra & Del Historic Highway Marker for Paintball!

Venner av 68Caliber

Overs

English flagItalian flagKorean flagChinese (Simplified) flagChinese (Traditional) flagPortuguese flagGerman flagFrench flag
Spanish flagJapanese flagArabic flagRussian flagGreek flagDutch flagBulgarian flagCzech flag
Croatian flagDanish flagFinnish flagHindi flagPolish flagRomanian flagSwedish flagNorwegian flag
Catalan flagFilipino flagHebrew flagIndonesian flagLatvian flagLithuanian flagSerbian flagSlovak flag
Slovenian flagUkrainian flagVietnamese flagAlbanian flagEstonian flagGalician flagMaltese flagThai flag
Turkish flagHungarian flagBelarus flagIrish flagIcelandic flagMacedonian flagMalay flagPersian flag